cara pasang skrin telefon philippines

Cara Pasang iPhone di Silent atau Vibrate

Cara Pasang iPhone di Silent atau Vibrate Kedua-dua iPhone 4 dan iPhone 4S seperti telefon bimbit lain menawarkan cara untuk membungkam telefon anda menggunakan mod bergetar dan senyap Sebagai pemilik perniagaan mengetahui cara menetapkan mod ini pada iPhone anda membolehkan anda mengamalkan etika perniagaan yang betul...

Skrin Samsung Galaxy Note 5 Melangkah Isu Hitam Masalah

The Samsung Galaxy Note5 terkenal dengan skrin besarnya sama seperti semua model lain dalam siri ini Model ini menggunakan paparan Super AMOLED 57 inci yang mempunyai resolusi 1440 x 2560 piksel yang membuat imej pada skrinnya kelihatan bersemangat dan seakan-akan hidup Skrin telefon ini pastinya ciri utama dan kemungkinan besar menarik pengguna yang melakukan banyak kerja...

Panduan Lengkap Cara Install Dua Windows Dalam Satu

Sep 19 2017 0183 32 Ringkasan Cara Install dua windows dalam satu komputer Dalam post ini saya menganggap anda tahu atau mempunyai pengalaman dalam memformat komputer atau memasang Operating sistem ba Berikut merupakan langkah-langkah utama untuk memasang 2...

Cara Tukar Dan Pasang Screen Protector Smartphone

May 14 2019 0183 32 Inilah cara untuk tukar dan pasang screen protector untuk smartphone anda dengan mudah dan senang Harga bagi sebuah tempered glass untuk telefon pintar yang bagus biaa bermula dari RM40 dan...

Cara Mudah Untuk Membersihkan Laptop Tablet Dan Telefon

Cara untuk menyahkuman telefon dan tablet Anda mungkin pernah dengar skrin laptop anda mengandungi lebih banyak bakteria berbanding toilet Dan itu adalah benar Tanggalkan casing telefon atau tablet anda Lembabkan kain dengan air sabun yang kita sediakan jika terlalu basah perah sedikit...

7 Best Apps Recorder Screen Untuk Android Lollipop

7 Perisik Skrin Android Apps Terbaik Bekerja tanpa perakaran 1 Perakam Skrin Jika anda mahu cara yang mudah dan mudah untuk menangkap rakaman skrin berkualiti tinggi pada telefon pintar android anda maka Skrin Perakam adalah aplikasi yang sempurna untuk anda Perakam Skrin menawarkan rakaman video tanpa had pada peranti Android Lollipop anda...

3 Cara Mudah Menetapkan Video Sebagai Wallpaper Desktop

Aug 14 2017 0183 32 Tekan Esc untuk keluar dari paparan skrin penuhT Mengubah Rupa Desktop Anda Sekarang Anda mungkin sudah mengetahui pelbagai cara untuk mengubah rupa desktop anda dari menukar latar belakang sehinggalah ke menggerakkan taskbar dan mungkin menukar font Tetapi menambah video sebagai latar belakang desktop adalah langkah terakhir...

Kini Anda Boleh Membuat Panggilan Telefon Terus Dari Komputer

Berikut adalah panduan pemasangan dan tetapan ke atas aplikasi tersebut di komputer serta telefon pintar bagi memudahkan anda mengaktifkan ciri panggilan telefon dari komputer 1 Perkara pertama yang diperlukan adalah komputer yang mempunyai sambungan Bluetooth serta menggunakan sistem Windows 10 versi 1909 2...

Cara Pasang Latar Belakang pada iPhone

Cara Pasang Latar Belakang pada iPhone Untuk perniagaan iPhone 5 Apple menawarkan aplikasi produktiviti kesambungan awan dan percetakan jauh tetapi kadang-kadang perkara kecil yang lebih penting Walaupun telefon pintar datang dengan foto latar belakang lalai anda boleh menyesuaikan imej ini secara rasmi dikenali sebagai kertas dinding...

Bersedia untuk mencari peranti Android yang hilang

Ketahui cara menyemak versi Android anda Jika anda memiliki lebih daripada satu peranti klik peranti ini di bahagian atas skrin Pasang apl Untuk bersedia menggunakan telefon atau tablet Android untuk mencari telefon atau tablet Android yang lain pasang apl Cari Peranti Saya...

Cara Semak No Telefon Yang Tak Dikenali Nombor

Cara Semak No Telefon Yang Tak Dikenali Jika anda tidak ingin pasang aplikasi tersebut dalam telefon anda anda boleh layari terus ke website mereka iaitu https //truecaller Setelah waktu menunggu tamat Skrin akan terpapar nama pemilik nombor tersebut...

CARA MENGEMAS KINI APLIKASI ANDROID DARI PC ANDA

Cara Mengemas kini Aplikasi Android dari PC Anda Untuk memastikan telefon atau tablet Android anda selamat cepat dan aman anda perlu mengemas kini aplikasi anda secara berkala Sekiranya anda ingin mengemas kini aplikasi anda tetapi tidak dapat menggunakan Android anda untuk melakukannya jangan khawatir Google...

Tangkap skrin Android

Pasang dan pelancaran MobileGo pada komputer Apabila atur cara ini mengesan tablet atau telefon Android anda anda akan mendapat tetingkap utama seperti gambar di bawah menunjukkan Langkah 2 Tangkap skrin Android Membuka telefon Android anda atau tablet Mencari skrin yang anda ingin membuat petikan skrin...

CARA PASANG SCREEN PROTECTOR HYDROGEL

Dec 24 2018 0183 32 Cara Pemasangan Screen Protector Hydrogel di Huawei Mate 20 Pro Screen ini bukan tempered Glass bahan Kaca tapi ini bahan nya dari Hydrogel sejenis plas...

Tukar Skrin Handphone Pecah

Jun 14 2015 0183 32 Kesian betul aku tengok handphone isteri yang dah terlampau daif tu Dah berbulan dia guna dengan skrin yang pecah bahagian yang pecah tu pulak mula tertanggal satu per satu Puncanya jatuh la Terlucut daripada tangan Khair masa makan kat kedai makan tempoh hari Jadi disebabkan aku ni suami yang penyayang sangattt semalam lepas selesai servis...

Bagaimana Untuk Menukar Screen LCD Laptop

Pasang Kabel data video dan juga power cable Masukkan LCD baru pada pemegang skrin dan pasang balik skru pada tepi LCD Anda boleh pasangkan laptop untuk menguji samada skrin anda dah okay atau tidak Kalau dah ok boleh pasang penutup Kalau tidak semak video data cable dan power cable dah dipasang dan dimasukkan dengan kemas...

Cara Menggunakan Perakam Skrin DU pada iOS / Android

Bahagian 2 Cara Merakam Skrin Telefon Anda dengan Perakam Skrin DU Sekiranya anda ingin merakam video layar yang lancar dan jelas di telefon pintar anda anda harus memuat turun DU Screen Recorder terlebih dahulu dari Google Play Store atau App Store Tetapi sebilangan pembaca kami mengatakan bahawa Google Play Store telah membuang aplikasi ini...

Cara Memasang Chromecast Pada TV LED

Buka aplikasi yang anda telah pasang dan aplikasi tersebut akan kesan Chromecast yang anda telah plug secara automatik Anda akan diberikan kod untuk pastikan kod yang terpapar pada TV anda adalah sama seperti yang terpapar pada skrin telefon pintar anda Tekan Connect dan anda perlu pilih sambungan internet yang anda gunakan...

Cara Pasang Viber pada PC

Cara Pasang Viber di PC - Langkah demi Langkah Panduan Langkah 1 Langkah pertama dalam proses ini adalah pergi ke Langkah 2 Seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di atas seterusnya anda perlu klik butang Dapatkan Viber yang akan meminta anda Simpan fail persediaan viberexe di...

Langkah Demi Langkah Mengganti Skrin LCD Laptop Anda

Jan 26 2020 0183 32 Jangan pasang habis dulu Periksa sama ada skrin baharu berfungsi dengan normal ataupun tidak Biarkan beberapa minit Sekiranya tiada masalah anda boleh pasang semula skrin tersebut Pasang 6 skru pada LCD bracket dan 6 skru lagi pada panel LCD Sambungkan kabel kamera Pasang semula bezel dan 2 skru pada modul LCD...

Cara menyekat porno di Android Nasihat December 2020

Cara menyekat porno di Andro Dalam artikel ini anda akan belajar bagaimana menyekat pornografi pada peranti Android anda telefon pintar atau tablet Buka Kedai Main Untuk melakukan ini klik pada ikon dalam bentuk segitiga pelbagai warna pada salah satu yang berfungsi...

Cara Langgan Netflix Daftar Download Tengok di TV

Cara pasang Netflix di TV Kami yakin cara langgan Netflix itu mudah Cuba bila tak biasa proses akan jadi lambat Kadang-kadang tak puas bila tengok Netflix di telefon bimbit Lebih selesa dan puas kalau tengok guna TV Pertama sekali cuba periksa samada TV...

Beli Y6p skrin besar bateri besar gaya besar Hanya

HUAWEI Y6p ini turut dilengkapi dengan skrin besar bersaiz 63 inci dan resolusi 1600 720 bagi memastikan anda melihatnya dengan sangat selesa Tidak kisahlah disaat anda shopping online atau sedang bermain game Apatah lagi khas buat pengguna HUAWEI Y6p secara eksklusif pula anda boleh menikmati Viu Premium percuma selama dua bulanKecanggihan yang memuaskan anda...

Tutorial Cara pasang GCam pada realme 6 dan realme 6

Tutorial Cara pasang GCam pada realme 6 dan realme 6 Pro 5 months ago Kehebatan kamera yang ditawarkan pada telefon pintar realme memang terbukti terbaik namun pasti ramai pengguna yang ingin memaksimakan potensi kamera yang dimiliki telefon pintar ini dengan pengunaan aplikasi Google Camera atau GCam...

Cara Pasang Kenalan pada Skrin Laman Utama Android

Cara Pasang Kenalan pada Skrin Laman Utama Android menubuhkan perniagaan baru Peranti Android anda menghapuskan keperluan untuk mencari maklumat kenalan pelanggan dan bersekutu dengan menyimpan butiran ini untuk anda dalam senarai kenalan...

Cara Mainkan Linux Pada PC Menggunakan Telefon Android

Cuba / Pasang pelbagai distro Linux pada PC terus dari telefon Android anda Boot Windows 10 8 dan 7 pada PC melalui telefon Android Bagaimanapun kami tidak dapat membuatnya berfungsi semasa ujian kami Nota penting / isu-isu yang berpotensi...

Handphone Lambat 10 Cara Melajukan Handphone Android

Sep 26 2017 0183 32 Bergantung pada jenis handphone anda butang recent screen adalah salah satu daripada 3 butang yang terletak dibawah skrin handphone anda Tekan butang recent screen dan tutup app yang anda tidak gunakan dengan cara menarik ketepi/keluar Cara 5 Restart handphone anda Ini adalah salah satu cara paling mudah...

5 Cara Mudah Mengurangkan Memori Dan Minimalisasikan

Jul 16 2018 0183 32 Dengan ini akan mengurang ruang di muka skrin telefon dan paparan skrin akan lebih menarik apabila anda membuka tekan kekunci telefon anda 3 Menyusun Pusat Kawalan Dan Skrin Widget kredit Google Imag Jika menekan butang muka skrin atau kunci skrin anda akan dapat pusat kawalan telefon bimbit anda...

Bagaimana Untuk Hilangkan Gelembung Pada Pelindung Skrin

Pengguna telefon pintar sudah tentu pernah menghadapi masalah bubble apabila memasang pelindung skrin pada paparan skrin telefon disebabkan pemasangan yang tak sekata Berikut merupakan langkah mudah yang pengguna boleh gunakan untuk menyelesaikan masalah bubble ini menurut Mobile Wonderland...

Cara Mengganti Gambar Wallpaper Kunci Layar dan Layar

Cara Mengganti Gambar Wallpaper Kunci Layar Andro Untuk merubah atau mengganti gambar latar belakang pengunci layar atau lock screen wallpaper pada android Buka Setelan atau Settings Tekan Tampilan atau Display Tekan Wallpaper dan kemudian akan muncul beberapa pilihan...

Contact Us

You can also get contact with us through online consulting, demand table submission, e-mails and telephones. Our staff shall wholeheartedly provide product information, application knowledge and good service for you.